Linklist

13 Mart 2024 Çarşamba

UL, cUL, CSA, CE, TÜV, EAC, RCM, KC, RoHS Nedir?

Global Standart kısaltmalarının açıklamaları

UL/cUL/CSA: UL (Underwriters Laboratories) Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir güvenlik sertifikalandırma şirketidir. cUL, Kanada için UL sertifikası anlamına gelir. CSA (Canadian Standards Association), Kanada'da ürün güvenlik ve performans standartları için sertifikalandırma sağlar.

CE: Avrupa Birliği (AB) içinde satılan ürünlerin AB'nin güvenlik, sağlık ve çevre koruma standartlarına uygun olduğunu belirtir.

TÜV: Almanya merkezli bir test ve sertifikasyon kuruluşudur. Ürünlerin güvenlik ve kalite standartlarına uygunluğunu belgeler.

EAC: Avrasya Gümrük Birliği ülkelerinde (Rusya, Belarus, Kazakistan, Ermenistan ve Kırgızistan) satılan ürünlerin güvenlik ve sağlık standartlarına uygunluğunu belirtir.

RCM: Avustralya ve Yeni Zelanda'da radyo, telekomünikasyon ve elektrikli ürünlerin güvenlik ve elektromanyetik uyumluluğunu belirten bir işarettir.

KC: Güney Kore'de satılan elektronik ve elektrikli ürünlerin güvenlik standartlarına uygunluğunu belgeleyen bir sertifikadır.

Uyum Kuralları

RoHS (Restriction of Hazardous Substances): Belirli tehlikeli maddelerin kullanımını sınırlayan bir Avrupa Birliği direktifidir. Elektronik ve elektrikli ekipmanlarda kurşun, cıva, kadmiyum, altı değerlikli krom, polibromlu bifeniller (PBB) ve polibromlu difenil eterler (PBDE) gibi maddelerin kullanımını sınırlar veya yasaklar. Bu standart, çevresel ve sağlık risklerini azaltmayı amaçlar.

Bu sertifikalar ve uyumluluklar, ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarlarda kabul görmesini sağlar, üreticilere ve tüketicilere ürünlerin güvenli ve standartlara uygun olduğunu garanti eder. 


CE hk: Çinden gelen bazı ürünlerde bulunan "Chinese Equipment" logosu, CE standardının logosuna çok benzemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder