Linklist

1 Nisan 2014 Salı

Birkaç haftadır... Bursa.

Merhaba!

İstanbul'dan Bursa'ya iş dolayısıyla sık sık geliyorum. Son iki ayda, aralıklarla toplam 5 hafta kadar Bursa'daydım.

Nasıl ulaşılır?

Öncelikle, Bursa-İstanbul, İstanbul-Bursa yolcuğunun en kolay ve ucuz(20TL) yönteminin Kabataş'tan Mudanya'ya her gün seferi olan BUDO denizotobüsünü kullanmak olduğunu söylemek isterim. Hem aşağı yukarı 1.5 saatte Bursa'da olursunuz, hem de büfesinden çok uygun fiyatlara birşeyler atıştırabilirsiniz. İDO'nun pahalı büfesinin yanında, BUDO çok cüzdan dostu gözüküyor.



Araba ile gelmek isterseniz, İDO Pendik veya Gaziemir'den Yalova'ya gelip, ardından 50 dk'lık bir araba yoluyla Bursa'ya, ya da Yenikapı'dan İDO hızlı feribotu ile Mudanya'ya gelebilirsiniz. Bu tercihleri fiyatına göre, Gaziemir, Pendik(60-70TL), Yenikapı(160TL+yolcu başı 20TL) olarak sıralayabilirim.

Otobüsü hiç kullanmadığım için bilmiyorum...

Ne yapılabilir?

Bursa, gezmesini bilenlere güzel rotalar sunabiliyor. Hafta sonları için güzel bir tatil planı da çıkartabilirsiniz. Kar varsa, günübirlik Uludağ'a çıkıp uygun fiyatlara kayak yapılabilir.

Ayrıca Ulucami'yi ziyaret etmenizde ve gitmişken ahirete yatırım yapıp iki rekat namaz kılmanızda fayda var. Buraya kadar gelmişken, kapalıçarşı'ya uğramadan dönmüyoruz. Buradan hediyelik bir eşya alabilirsiniz. Özellikle pazarlık yapmalısınız demeyeceğim, zaten her alışverişinizde pazarlık yapmalısınız!

Kapalıçarşı'dan çıktınız... Hemen Bursa Koza Han'a uğruyorsunuz ve bir kahve içiyorsunuz. Mis...

Son olarak Bursa'yı bir de yukarıdan göreyim derseniz, Tophane'de de bir kahve için derim.

Ayrıca Bursa'ya kadar gelmişken, Bursa'lı bir bıçak ustasından bıçak alabilirsiniz. İyi olan herşeyin bir miktar pahalı olabileceğini unutmayın :)

Ayrıca Türkiye'nin her yerinde yiyebildiğiniz İskender kebabın menşei, bildiğiniz gibi Bursa... Bana sorarsanız, Bursa'da yediğim iskender ile İstanbul'da yediğim iskender arasında, ya da Erzurumda yediğim cağ kebap ile istanbul'da yediğim cağ kebap arasında bir fark yok...

Mudanya BUDO iskelesinin yanında, sahilde biraz ilerlerseniz, birkaç "x ablanın yeri" tabelası var. Bunlardan birisinde yediğim balığı beğenmiştim, yemek konusunda bunu tavsiye edebilirim. Balıktan sonra fırın helva almayı unutmayın...

Tabi bir navigasyon cihazınızın olması her zaman işe yarar. Ben akıllı telefon üzerinde Yandex veya Google Navigasyon kullanıyorum, Bursa'nın yerlisi gibi her yeri elimle koymuş gibi buluyorum.

Kaldığım otel, Bursa Form-Back termal otel. fiyat, kahvaltı ve konfor idare eder, en güzeli akşam 11e kadar açık olan bir fitness salonu var. Günün sonunda yarım saat bisiklete binip ardından saunaya girebilirsiniz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder